Dakisolatie is de meest courante vorm van isolatie in je woning. Dakisolatie wordt geplaatst op of onder het dak, al naargelang de beste optie voor jouw specifieke woning. Het heeft als voordeel dat het relatief aan te brengen is. Dakisolatie aanbrengen is relatief eenvoudig in een bestaande woning, aangezien je perfect gebruik kan maken van de bestaande dakstructuur.

Het aanbrengen van dakisolatie is een energiebesparende maatregel die moet aangebracht worden vooraleer je investeert in andere energiebesparende maatregelen. Het zorgt er immers voor dat je de energie en warmte die je opwekt met andere investeringen zoals zonnepanelen of warmtepompen, in je woning houdt, en niet laat ontsnappen. Het heeft dan ook weinig zin om te investeren in zonnepanelen, wanneer je geen dakisolatie hebt aangebracht in je woning. Alle warmte en energie die je zonnepanelen opwekken, zullen bij gebrek aan dakisolatie heel snel uit de woning ontsnappen. Kijk dus zeker eerst even na of je al dan niet dakisolatie hebt geplaatst in je woning.

Ook de prijs van dakisolatie is relatief goedkoop in vergelijking met andere energiebesparende maatregelen. Terwijl je voor zonnepanelen al snel enkele duizenden euro’s investeert, is het plaatsen van dakisolatie met een investeringen van slechts enkele honderden euro’s relatief goedkoop.

Lees meer over de prijs van dakisolatie!

Naast de lage prijs kan je bij het plaatsen van dakisolatie rekenen op enkele fiscale voordelen en premies vanwege de overheid. De premies van de overheid en de gemeenten kunnen zo hoog zijn dat ze zelfs de hele investering kunnen terugverdienen. Meestal zal het echter zo zijn dat de premies een groot deel van de investering terugverdienen maar niet alles. Het is echter wel mogelijk.

Lees meer over premies voor dakisolatie!

Dakisolatie aanbrengen is dus zeker geen slechte investering. Het bespaart je vele kosten in energie, en het is bovendien een zeer goedkope investering, zeker in vergelijking met andere energiebesparende maatregelen.

Vraag hier een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Helaas, niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Voorbeeld: 9000