Het belang van een goede vloer is nauwelijks te onderschatten. Niet alleen zorgt een goede vloer voor het nodige comfort in je woning, het bepaalt voor een groot deel ook je interieur. De keuze voor de perfecte vloer in je woning is dus niet altijd een makkelijke keuze.

Vele mensen kiezen voor de vloer binnenin de woning voor parket of laminaat. Parket en laminaat zijn twee types vloeren die immers een warme en gezellige uitstraling hebben, vanwege de houtskleur. Naast het warme en gezellige karakter van dit type vloeren zijn ze bovendien ook heel eenvoudig te installeren. Meestal beschikken dit soort vloeren over een kliksysteem, waardoor de afzonderlijke delen van de vloer makkelijk in elkaar kunnen worden geplaatst.

Parket en laminaat worden vaak onder eenzelfde categorie geplaatst, aangezien ze hetzelfde uitzicht hebben en vaak op eenzelfde manier geïnstalleerd worden. Toch bestaan er een aantal belangrijke verschillen tussen parket en laminaat. Eerst en vooral is parket een authentieker materiaal. Parket wordt meestal gemaakt van massief hout, waarbij vooral eikenhout wordt gebruikt. Parket is met andere woorden ook veel duurzamer dan laminaat.

Qua onderhoud zijn er ook belangrijke verschillen tussen beide type vloeren. Het is bekend dat parket en water niet samengaan. Het contact van water met parket kan de vloer schade toebrengen. Parket boenen doe je dus met speciale producten. Laminaat kan je zonder problemen boenen en kuisen. Ook vlekken op laminaat zorgen niet voor problemen en zijn makkelijk af te wassen.

Naast het materiaal en het onderhoud is ook de prijs een belangrijk verschil tussen parket en laminaat. Aangezien parket veel duurzamer is en gefabriceerd is uit massieve materialen, spreekt het voor zich dat parket veel duurder is dan laminaat. Laminaat kan je dus voornamelijk gebruiken op plaatsen waar veel kans bestaat op waterverspilling en vlekken.